Ümraniye, İstanbul
Bağlı kal

Özel Hafızlık Programı

Particle element
Particle element

1. Proje özeti

Bu proje öğrencilerin her gün ortalama 10 sayfa ezber yaparak yaklaşık 3 ayda hafızlığını tamamlamalarını kapsar. Yapılacak ezberler grup halinde koro sistemi ile yapılacaktır.
Bu proje öncesinde bir “hazırlık dönemi” de olacaktır. Bu bağlamda öğrencilere hazırlık döneminde hazırlık ezberleri, tashîh-i hurûf eğitimi ve ezberi hızlı yapmaları için gerekli metotlar öğretilecektir

Hafızlık
Meal çalışması

2. Projenin Önemi ve Genel Amacı:

Erkek öğrencilere yönelik bu proje kapsamında tatbik edilecek yeni yöntemle, hafızlık yapmanın zor olmadığı ve uzun yıllara gereksinim duyulmadığı ortaya konmaya çalışılmıştır. Öğrencilere ayrıca hafızlığın manevî yönü ve Kur’an’ı anlamanın önemine dair bazı eğitimler de verilecektir. Dolayısıyla öğrencinin hafız teriminin yalnızca Kur’an’ın lafzını ezberleyen değil, manasına da gereken değeri veren ve hayatına tatbik etmeyi kapsadığı şuurunu elde etmesi sağlanacaktır.

Particle element

Projenin Detayları

Projenin planlanan tarihler arasında uygulanacaktır.
Bu kapsamda öğrencilerimize program başlayıncaya kadar her hafta Cuma akşamından Cumartesi akşamına kadar bir ön çalışma yapılacaktır. Bu hazırlık döneminde öğrencilerimizle: hafızlık öncesi eğitim, hafızlık öncesi ezber müfredatı ve tashîh-i hurûf eğitimi verilecektir.
Hazırlık döneminde 30 sayfa kadar seçilmiş yerlerden ezber yapılacaktır.
Hafızlık hocası günlük asgari 8 saat, bireysel 4 saat çalışılması gerekmektedir.
İlk dönüş günde 8 sayfa ham yaparak ilk ay 240 sayfanın ezberlenmesi hedeflenmektedir. Bu ilk dönüşte ise ezberlenen 8 ham sayfanın yanında önceki gün ezberlenen 8 sayfa da verilecektir.
İkinci dönüşte ise günde 7 sayfa ezberlenerek ikinci ayda 210 sayfanın ezberlenmesi hedeflenmektedir.
Üçüncü dönüşte ise günde 5 sayfa ezberlenerek üçüncü ayda kalan 150 sayfanın ezberlenmesi ile programın bitmesi hedeflenmektedir.
Particle element
Particle element

Programa Katılım Şartları

Programa katılacak olan öğrencinin Kur’an-ı Kerîm’den bir sayfayı 2 dakika ve altında okuması gerekmektedir.
Kur’an-ı Kerîm’den bir sayfayı 1 saat ve altında ezber yapabilmesi gerekmektedir.

Not: Bu seviyenin altında olan öğrenciler “Hazırlık Dönemindeki Ön Çalışmaya” katılarak istenen seviye yetiştikleri taktirde programa katılabileceklerdir.

Not: Programda zihnin başka şeylerle meşgul olmaması adına cep telefonu, bilgisayar vb. elektronik aletlerin kullanılması uygun değildir. Zorunlu telefon ihtiyacı olanlar günlük yarım saat yönetimden telefonlarını alabilirler.